16 jaar cel voor man die 19-jarige Ayman doodschoot

Amsterdam - Bij een schietpartij in het centrum van Amsterdam zijn een dode en twee gewonden gevallen. Omwonenden hoorden rond 01.00 uur vannacht harde knallen op straat aan de Kattenburgerkade, dicht bij het Scheepvaartmuseum. Een slachtoffer van de schietpartij overleed ter plaatse. De twee anderen zijn zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Over hun identiteit is niets bekend. De politie is op zoek naar een of meerdere verdachten. Op de plek van de schietpartij verricht de recherche sporenonderzoek en er worden getuigen gehoord. Een omgevallen scooter die enkele tientallen meters verderop werd aangetroffen, wordt ook meegenomen in het onderzoek. De Olifantswerf en de Kattenburgerkade zijn afgezet.

De rechter heeft vandaag bepaald dat Tim S. die anderhalf jaar geleden de 19-jarige Ayman doodschoot op Kattenburg 16 jaar moet vastzitten.

S. is schuldig gevonden aan doodslag en verboden wapenbezit.

Tim S. kreeg op 23 november ruzie met een groep jongens over een gestolen scooter. Na wat duw en trek werk opende hij het vuur op de jongens, Ayman raakte levensgevaarlijk gewond en overleed later in het ziekenhuis. Drie andere kwamen er met schotwonden vanaf.

Tim S. heeft het altijd op noodweer willen spelen, hij zei dat hij al een lange tijd door de groep vrienden werd lastig gevallen.Volgens de rechter ging Tim S. te ver toen hij daadwerkelijk schoot. ‘U had ook een wapen kunnen pakken en dreigen’, verklaarde de rechter. ‘U lijkt bewust te hebben gekozen voor het schieten.’