25-jarige Nederlandse vrouw in Spanje verkracht door drie mannen

Drie mannen hebben in het plaatsje Blanes aan de Costa Brava in Spanje een 25-jarige Nederlandse vrouw verkracht. Op de vroege zondagmorgen wist zij te ontsnappen uit het appartement waar de meervoudige verkrachting plaatsvond.

De verdachten werden al snel geïdentificeerd en gearresteerd, maar die kwamen na het afleggen van een verklaring, gisteren voor de rechter, weer voorlopig op vrije voeten. Zij worden formeel beschuldigd van seksueel misbruik met penetratie. Het zou gaan om Cubanen. Ze mogen het land niet uit en hun paspoort is in beslag genomen totdat de zaak is afgerond.

Een buurman trof de vrouw verward en half ontkleed aan. bij de portiek van het appartementencomplex van de twee jongens. Zij vertelde de man wat er was gebeurd en met zijn telefoon kon zij de politie waarschuwen. Die ging onmiddellijk over tot arrestatie van de twee inwoners van de flat. De derde werd later die dag in zijn woning in Arenys de Mar aangehouden.

In haar verklaring stelt het slachtoffer dat zij door de mannen eerst in een park in Blanes werd verkracht, en dat ze daarna naar de bewuste flat werd meegenomen, waar het misbruik werd voortgezet. Na onderzoek in het ziekenhuis is de vrouw inmiddels weer thuis, aldus de politiewoordvoerder.