26-jarige man uit Groningen opgepakt na moord op hardloper

De politie heeft een 26-jarige man uit Groningen aangehouden vanwege zijn mogelijke betrokkenheid bij de moord op hardloper Hidde Bergman. De man zat al vast voor vernieling en is nu ook aangehouden als verdachte in de moordzaak.

Tijdens een rondje joggen op 14 mei werd de 27-jarige Groninger neergestoken. Hij bezweek ter plekke aan zijn verwondingen. In de omgeving werd vol afschuw gereageerd op de moord. Of de verdachte Bergman kende, is nog onduidelijk. Ook het motief is niet bekend.

Mensen uit de omgeving die daar regelmatig ook sporten vrezen dat Bergman een willekeurig slachtoffer was. Eerder gaf de politie aan met meerdere scenario’s rekening te houden, dus ook met het scenario dat Bergman een willekeurig slachtoffer was.

Bewoners die zich in de buurt van het plaats delict begeven werden opgeroepen om goed op te letten. De Hanzehogeschool adviseerde medewerkers en studenten om op elkaar te letten en zo veel mogelijk samen te fietsen of te lopen in de omgeving.

Een week na de dodelijke steekpartij had de politie al 176 tips binnen gekregen. De politie kan op dit moment niet meer informatie delen en is volop bezig met het onderzoek.