Alleen al rond jaarwisseling ruim 1.400 kilo cocaïne op weg naar Antwerpen onderschept

Alleen al rond de jaarwisseling zijn meerdere ladingen cocaïne onderschept die bestemd waren voor de haven van Antwerpen. In totaal werd 1.416 kilo cocaïne in beslag genomen. De bijna anderhalve ton cocaïne werd verspreid over vier ladingen onderschept in havens in Brazilië en Colombia.

Op 28 december vorig jaar ontdekten de Colombiaanse autoriteiten 110 pakken cocaïne met een totaal gewicht van 126 kilo in een koelcontainer in de haven van Santa Marta. Volgens lokale media was de drugs eigendom van het grote drugskartel Clan del Golfo.

Op 30 december ontdekten douaniers in de Braziliaanse haven Paranaguá in totaal 347 kilo cocaïne. De lading werd ontdekt omdat opvallend genoeg de deur van een container openstond. De lading was bestemd voor de haven van Antwerpen.

Op vrijdag 4 januari werd opnieuw in de haven van Paranaguá een grote drugsvangst gedaan. In een container met bevroren werd 760 kilogram cocaïne gevonden. Zowel de drugs als het kippenvlees werden in beslag genomen. Ook deze lading was bestemd voor de haven van Antwerpen.

Op dezelfde dag werd in Colombia 183 kilo cocaïne gevonden die bestemd was voor de haven van Antwerpen.