Amsterdam zet 20 rechercheurs op onderzoek geweldsincidenten Slotervaart

Amsterdam heeft twintig rechercheurs ingezet die werken aan het onderzoek naar de geweldsincidenten aan de Johan Huizingalaan in Slotervaart. In de afgelopen dagen werden meerdere panden in de straat beschoten en ging er een explosief af voor de deur van een restaurant.

De burgemeester heeft voor de komende tijd extra agenten opgesteld die door de wijk zullen lopen. Zo legt de korspschef Pieter-Jaap Aalbersberg na afloop van een bewonersavond uit aan stadszender AT5. ‘Overdag zijn we er nu met een mobiel kantoor, dat de burgers van deze wijk op elk moment overdag kunnen spreken met wijkagenten. ’s Avonds zetten we extra politiemensen in. En niet op auto’s rondrijdend, maar op de fiets en lopend. Zeker in die straten’, zegt Aalbersberg.

Zo kondigt burgemeester Halsema vandaag al aan dat er extra camera’s zullen worden geplaatst. Dat werd vanavond ook aan de bezorgde buurtbewoners uitgelegd tijdens de bewonersbijeenkomst.

Op dit moment is het onderzoek naar de beschieting en de explosie nog in volle gang. Politie vraagt getuigen zich te melden.