Amsterdammer opgepakt voor liquidatie Ergin Başakçi

Vrijdagavond heeft de politie in Amsterdam-Oost een Amsterdammer aangehouden in het onderzoek naar de in Rotterdam doodgeschoten Ergin Başakçi.

In Amsterdam op Zeeburg werd twee weken geleden een buurtonderzoek gestart in verband met een vluchtauto die gebruikt werd bij de liquidatie. Het voertuig werd uitgebrand teruggevonden in Amsterdam op Zeeburg.

De politie had vorige week al een 25-jarige Amsterdammer aangehouden op Zeeburg. De verdachten is inmiddels al voorgeleid aan een rechter-commissaris. Deze heeft geoordeeld dat in belang van het onderzoek de verdachte zeker nog 14 dagen vast blijft zitten.

Na die aanhouding vorige week was de politie gericht op zoek naar een tweede verdachte. Deze tweede verdachten wordt verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie in Rotterdam augustus vorig jaar. Zijn gegevens werden binnen de politie verspreid om hem op te sporen.

De man werd herkend door agenten toen hij in de auto zat met zijn vriendin. De agenten hielden de 25-jarige man aan en doorzochten twee woningen in Amssterdam-Oost.

Het onderzoek naar de liquidatie van de 42-jarige Başakçi loopt nog.