BIjna een ton cocaïne in rotsblokken

Agenten van de Spaanse Nationale Politie en van de Douane hebben deze week bijna een ton cocaïne ontdekt in een lading van rotsblokken. De drugs waren verpakt in een omhulsel dat leek op een stuk rots.

Om de pakketten met drugs los te krijgen moesten de ambtenaren met knuppels en hamers slaan. De totale lading van de rotsen was 188 ton. Volgens de vrachtbrief ging het om een lading kopererts. De politie greep in toen verdachten in een loods bij Madrid begonnen de cocaïne uit te stenen te verwijderen

Er zijn elf mensen aangehouden. Het onderzoek was anderhalf jaar geleden begonnen toen de politie een tip kreeg over een groep bekende criminelen in Madrid die bezig was met het smokkelen van grote hoeveelheden cocaïne via Spanje naar andere Europese landen.

De zending zat in twaalf containers die waren afgezonden vanuit Guayaquil (in Ecuador) en via Cartagena de Indias (in Colombia), in Barcelona waren aangekomen. Vandaar was de lading doorgegaan naar Zaragoza met als eindbestemming een loods op een bedrijventerrein in Humanes (bij Madrid).