Coke tussen blikken tonijn

Begin juni is er een partij van 617 kilo cocaine ontdenkt in de haven van Antwerpen. De coke zat in een container met blikken tonijn.

De Belgische politie vond de drugs in 538 dozen met een totaal gewicht van 617 kilo, verstopt in blikjes tonijn, zo meldt het parket van Oost-Vlaanderen. De container arriveerde eind mei in de Waaslandhaven met het schip MSC Julia R. Zij werd gelost op kaai 1742 van de grootste container terminal van Europa, MSC PSA European Terminal (MPET). Er zijn nog geen arrestaties verricht in de zaak.

Justitie in België wil de strijd tegen de cocaine-maffia opvoeren. Er komt een uitwisselingsprogramma tussen politiemensen uit Colombia, Brazilië en België.

Politiemensen uit België brachten de afgelopen twee weken een werkbezoek aan Zuid-Amerika. Vlaamse misdaadanalisten gaan aan het werk in Colombia en Brazilie, terwijl rechercheurs uit die landen in Antwerpen gestationeerd worden. In Zuid Amerika werd vorig jaar 50.000 kilo coke in beslag genomen die bedoeld was voor de Antwerpse haven.