Datum rechtzaak Omar Lkhorf, Hicham M. en Mohamed H. bekend

Vandaag vond de pro-formabehandeling plaats in de extra beveiligde rechtszaal op Schiphol. In mei 2019 zal de zaak inhoudelijk worden behandeld.

Verdachten Omar Lkhorf, Hicham M., Don Victor M., Daniël M. en Mohamed H. staan dan terecht voor hun rol bij de liquidatie van Eaneas Lomp in Krommenie in 2015, de liquidatie van Chahid Yakhlaf in Kerkdriel eind 2015 en een liquidatiepoging in Amsterdam in 2016.

Het bewijs tegen de verdachten bestaat voornamelijk uit PGP-bewijs.

Benaouf A
Opvallend is dat Benaouf A. nog niet is aangeklaagd voor deze feiten. Benaouf A. zou namelijk ook betrokken zijn geweest bij onder andere de liquidatie van Chahid Yakhlaf eind 2015 en een mislukte poging om Yakhlaf eerder dat jaar te liquideren in Utrecht. Benaouf maakte gebruik van een destijds naar binnen gesmokkelde PGP-toestel en was nou betrokken bij de voorbereidingen.

Bovendien is het Benaouf A. die onder andere de hoofdverdachten Mohammed H. (Eitje) en Don Victor M. (Loempia) tijdens zijn detentie heeft geronseld om liquidaties te plegen.

Mohammed H. zat samen met Benaouf vast. Nadat Mohammed H. vrij kwam, kreeg hij van Benaouf de opdracht om contact op te nemen met Omar Lkhorf, degene die hem vervolgens moest aansturen.

Uit PGP-berichten blijkt volgens justitie dat Mohammed H. inderdaad werd aangestuurd door Omar Lkhorf, onder andere bij de liquidatie van Chahid Yakhlaf in Kerkdriel eind 2015 en de liquidatiepoging in Amsterdam in 2016.

Rapper “JayJay”
In het milieu wordt ook verwacht dat Omar Lkhorf zal worden aangeklaagd voor een poging om rapper “JayJay” te liquideren. In 2016 stuurde Omar Lkhorf meerdere keren aan om de rapper om te laten leggen. Het plan was om “JayJay” in de val te laten lokken door Mohamed H.

Ondanks meerdere pogingen van Mohammed H. om bevriend te raken met “JayJay” lukte het maar niet om verder te komen dan wat korte gesprekken in het nachtleven. Het lukte Mohamed H. maar niet om de rapper te lokken. Keer op keer werd de liquidatie uitgesteld, tot grote woede van Omar Lkhorf.

Samir Z.
Opvallend is ook dat Omar Lkhorf nog niet is aangeklaagd voor de bekende “Knokkestraatzaak”. De uitvoerders zijn veroordeeld en justitie ziet ook in die zaak voldoende bewijs dat Omar Lkhorf hen aanstuurde. Verwacht wordt dat die aanklacht ook zal volgen, mogelijk in een aparte zaak.

Geen financiële steun van Houssine
De verdachten zouden geen financiële steun krijgen van de groep van Houssine A. Zij krijgen steeds meer het gevoel dat zij in de steek zijn gelaten door Houssine, degene die hun via zijn neefjes in deze situatie heeft gebracht.

Vooral omdat Houssine geregeld feestend en met dure prostituees wordt gezien. Houssine zou geregeld dure ticketprijzen betalen om vrouwen over te laten vliegen naar Marrakech.

Zo ontstaat bij hen het beeld dat Houssine wel geld over heeft voor vrouwen, maar geen geld over heeft voor de jongens die door hem in deze situatie zijn beland en nu een lange celstraf riskeren.