Dit is waarom Benaouf A. moest ontsnappen

Benaouf A.

Waarom wou Benaouf ontsnappen? Benaouf moest nog maar een korte periode van zijn straf uitzitten, toch deed hij een vluchtpoging. De vluchtpoging komt voort uit de enorme paniek, stress en wantrouwen die in de groep van Benaouf A. en Houssine ait S. heerst.

Mohammed H., in het milieu bekend als “Eitje” zou door Benaouf in de gevangenis zijn gerecruteerd. Deze “Eitje” zit nu vast en riskeert samen met Hicham M. en Omar Lkhorf een lange celstraf, mogelijk levenslang. Het bewijs tegen “Eitje” komt voornamelijk uit de gekraakte server van Ennetcom in Canada. Uit de gekraakte berichten bleek dat “Eitje” betrokken is bij liquidaties.

Hier zit het probleem. Want niet alleen Omar Lkhorf en Hicham M. communiceerden met deze “Eitje” maar ook Benaouf zelf zou destijds in contact hebben gestaan met “Eitje” en Omar Lkhorf met zijn destijds naar binnen gesmokkelde PGP toestel.

De groep houdt er daarom sterk rekening mee dat ook Benaouf binnenkort wordt aangeklaagd voor de liquidaties waar “Eitje”, Hicham M. en Omar LKhorf van worden beschuldigd. Benaouf zou namelijk vanuit zijn cel berichten hebben verstuurd naar deze drie verdachten. Mogelijk bracht justitie de belastende PGP berichten van Benaouf nog niet naar buiten omdat er nog hoop op een deal was.

Binnen de groep heerst nu de vrees dat als Benaouf levenslang krijgt vanwege de verwachte nieuwe aanklachten, de rest van de groep ook zal volgen, inclusief Houssine ait S.

Houssine ait S. heeft daarom de laatste maanden alles uit de kast gehaald om Benaouf ervan te weerhouden om met het OM een deal te sluiten. Zo maakte hij weer contact met het zusje van Benaouf, nadat ze uit elkaar waren gegaan. Volgens bronnen heeft Houssine ait S. de ruzie met het zusje van Benaouf weer bijgelegd en de relatie weer goed gemaakt.

Ook heeft Houssine ait S. werk voor de broer van Benaouf geregeld in de shisha lounge die hij runt. Dit is opmerkelijk omdat de broer van Benaouf homoseksueel zou zijn en Houssine ait S. altijd vreesde dat dit het imago van de groep zou schaden als Benaouf’s broer in zijn buurt zou komen.

Houssine heeft ook geld laten storten voor Benaouf. Hij beloofde Benaouf dat hij hem hoe dan ook uit de gevangenis zou halen. Dit heeft geleid tot de mislukte ontsnapping waarbij één dode is gevallen.

Volgens een betrouwbare bron zou Hamid, beter bekend als “Bugs” en “Bla”, na het lezen van de gekraakte PGP gesprekken zich grote zorgen maken. Hamid zou hebben gezegd: “Pff man, als ze de PGP gesprekken die Benaouf vanuit zijn cel verstuurde ook hebben dan krijgt Ben zeker levenslang en komt popey vrij, het is billenknijpen met die Ennet”.

In het criminele milieu gingen de verhalen al lange tijd rond dat Benaouf aan het opscheppen was dat hij ondanks zijn detentie, alsnog liquidaties vanuit zijn cel aanstuurt. Ook schepte Benaouf vaak op over hoe hij het OM heeft bespeeld.