Dode bij schietpartij in Delft is topcrimineel Karel Pronk

Rond tien over half twaalf vanochtend vond een schietincident plaats nabij een koffietent in het Kalversbos in Delft. Volgens getuigen zou er drie tot vijf keer zijn geschoten. Volgens diverse media en getuigen zou het slachtoffer Karel Pronk zijn, een beruchte Delftse crimineel. Veel omstanders lijken niet verrast te zijn.

“Zeer terecht. Dit had jaren eerder moeten gebeuren. Hij heeft hier dood en verderf gezaaid.” , aldus een omstander.

Een andere omstander: “Het was niet de vraag of, maar wanneer dit zou gebeuren.”

Een familielid zag Pronk afgelopen zondag voor het laatst in café De Tobbe. “Hij kwam bij mij staan. Ik zei tegen hem: ‘Ik heb liever dat je oprot, want voor hetzelfde geld wordt er een aanslag op je gepleegd en dan wil ik niet in je buurt staan.”

Het verbaast hem niet, triest vindt de man het wel. “Maar het was wel de verwachting dat het een keer ging gebeuren.”

Haagse Holleeder
Karel Pronk was in het verleden betrokken bij ontsnappingen uit de gevangenis. Hij is veroordeeld voor moord, drugshandel en overvallen. Karel Pronk werd de “Haagse Holleeder” genoemd.

In april van dit jaar ging bij een schietpartij in Delft ook al rond dat Karel Pronk het doelwit was. Hij ontkende dat toen zelf. “Als er in de buurt van Delft iets gebeurt, denken ze altijd aan mij. Maar ik heb geen vijanden.”

De politie heeft op de Insulindeweg in Delft een deel van de straat afgesloten en enige tijd onderzoek gedaan in een personenauto. Of er een link is met het schietincident aan het Kalverbos kan de politie niet bevestigen. Er wordt nog naar de dader gezocht.

Foto: District 8