Dodelijke schietpartij tussen vrienden ging om meningsverschil

Een onnodige ruzie tussen vrienden over het naar huis brengen van het slachtoffer leidde eerder dit jaar tot de dodelijke schietpartij bij een woonwagenkamp in Oss. Dat heeft de verdachte Kaan D. tegenover de politie verklaard.

De advocaat van Kaan D. zegt dat zijn cliënt niet anders kon dan zijn goede vriend neerschieten. Die goede vriend was de 30-jarige Peter Netten.

Netten en D. gingen zondagavond naar een familiefeest in Berghem. Aan het einde van de avond kregen de twee een meningsverschil over het naar huis brengen van vrienden die gedronken hadden. D. dronk nooit alcohol en was dus de Bob. Hij besloot vóór Netten eerst iemand anders naar huis te brengen en dat viel bij Peter Netten in het verkeerde keelgat, aldus Mark Nillesen advocaat van D.

De ruzie leek over te zijn toen Netten alsnog zelf in zijn Audi wegreed. Maar ter hoogte van het woonwagenkamp in Oss kwamen hij en D. elkaar weer tegen en hun ruzie liep vervolgens uit de hand. Eerst ontstond er een vuistgevecht, maar daarna trokken beiden een pistool. Volgens Nillesen waren er veel mensen getuige van het gevecht.

De zaak zal in oktober voor het eerst in een pro forma-zitting voorkomen in de rechtbank. Kaan D. zit tot die tijd zeker nog vast.