Eis tegen James Quinn levenslang

In Spanje wil het Openbaar Ministerie dat de Ier James Quinn voor de rest van zijn leven de gevangenis in gaat voor de liquidatie van de 34-jarige Gary Hutch in 2015. De liquidatie vond plaats aan de Costa del Sol in Mijas. De liquidatie was het begin van de nu langslepende oorlog tussen de Ierse Kinnahans en de Hutch-clan.

Gary Hutch werd na een achtervolging op een luxe appartementencomplex doodgeschoten door een man met een bivakmuts. Hutch zou tijdens de achtervolging al een paar keer geraakt zijn door kogels. Hutch viel door te veel bloedverlies op de grond daarna werd hij van dichtbij met twee kogels door zijn hoofd geschoten. Later bleek dat Hutch in totaal door vijftien kogels was geraakt.

De schutter zou 2 semi-automatische vuurwapens hebben gebruikt een 9 mm Glock 26 en een Colt 1911. De verdachten vluchtte toen weg in een BMW die later in brand werd gestoken in de buurt van Marbella. Maar door dat een oplettende buurtbewoner het vuur snel wist uit te blussen met een brandblusser kon de politie verschillende sporen veilig stellen. Deze sporen leidden uiteindelijk naar Quinn. Een jaar later werd Quinn gearresteerd op het vliegveld van Madrid. Tijdens een huiszoeking bij Quinn in Benahavis vond de politie een Glock en een Colt, waar de serienummers van waren weg gevijld.