Ex-kantoorgenoot Astrid Holleeder: Astrid liegt

Jos Rijser, de advocaat die jaren kantoorgenoot van Astrid Holleeder was, zegt dat Astrid Holleeder liegt in de grote liquidatiezaak tegen haar broer. Dat meldt het Parool. Volgens hem stond Astrid altijd vol overtuiging aan de kant van haar broer.

Astrid Holleeder beweert in de zaak tegen haar broer dat ze al heel lang afstand had genomen van haar broer, maar dat ze slechts aan het acteren was zodat haar broer bleef geloven dat ze nog aan zijn kant stond. Volgens Jos is dat een leugen. Hij zegt dat Astrid al die tijd pal achter haar broer Willem stond.

Jos is er onder andere van overtuigd dat Astrid Holleeder nog volledig in Willems kamp zat nadat Willem in januari 2006 was gearresteerd in zijn grote afpersingszaak. Voor die zaak werd hij uiteindelijk tot negen jaar cel veroordeeld.

Het klopt volgens hem niet dat ze van jongs af alleen die schijn ophield omdat de hele familie onder Willems juk leefde, zoals Astrid in haar boek Judas schreef en in de zaak tegen haar broer heeft verklaard.

Jos bevestigt hiermee het verhaal van Willem Holleeder. Willem Holleeder en zijn advocaten zeiden al vanaf het begin dat Astrid liegt en dat ze al die tijd geen afstand van haar broer had genomen. Ze zou dat pas veel later hebben gedaan nadat het haar goed zou uitkomen.