Gezochte crimineel plaatst vijf nieuwe video’s

De gezochte 35-jarige Shahin Gheiybe gaat door met het plaatsen van video’s op Instagram. Met de video’s lijkt hij vooral zijn onschuld te willen bewijzen aan zijn eigen publiek nadat de politie hem in Opsporing Verzocht vertoonde.

“Op tv en in de kranten proberen ze mij zwart te maken, ze zeggen dat ik een gangster ben”, zegt Gheiybe vandaag in een nieuwe video. In totaal nam hij gisteren, na zijn provocerende video van dinsdag, nog eens vijf video’s op.

In de video’s trekt hij de veroordeling van de rechter in twijfel. “Jullie kunnen wel een huiszoeking doen in Nederland, maar mij zul je daar echt niet vinden.”

Gheiybe zegt nu een goed leven te hebben en is niet van plan daar iets op in te leveren. Zijn video’s hebben in totaal duizenden views en sommige van zijn kijkers zeggen hem te steunen.

De Instagram-video, waarin hij provocerend laat zien hoe hij geniet van zijn vrijheid, kwam hem op veel kritiek te staan. De politie neemt het de 35-jarige zeer kwalijk dat hij in de video’s op Instagram zichzelf als onschuldige neerzet.

“Schokkend hoe hij de feiten verdraait en dat hij lak heeft aan zijn slachtoffers en aan onze maatschappij. Hij heeft destijds bekend bij de rechters dat hij twee mensen heeft neergeschoten en hun geld heeft gepakt, maar kennelijk waant hij zich nu onaantastbaar in Iran.”, liet een politiewoordvoerder weten.

Waarom hij zich niet meldt bij de Nederlandse politie, wil de gezochte veroordeelde niet zeggen.