Gökmen Tanis gepakt dankzij internetbankieren

Gökmen Tanis, de man die verdacht wordt van de bloedige schietpartij in de tram in Utrecht, is gisteravond gevonden doordat de politie zijn bankgegevens in de gaten hield. Volgens het AD had Tanis net na de schietpartij geld overgemaakt met een geleende telefoon. Op die manier kon hij worden opgespoord.

Tanis ging er, na de moord op drie mensen in de tram, met een rode Renault Clio vandoor. De politie had veel moeite hem te vinden. Uiteindelijk werd besloten zijn bankgegevens te bekijken. Op dat moment bleek dat er vanaf een onbekend mobiel nummer via internetbankieren, geld werd overgemaakt vanaf de bankrekening van Tanis. De politie traceerde die mobiele telefoon en wist op die manier waar Tanis verbleef.

De aanhouding gebeurde rond 18 uur ‘s avonds. Zo’n zeven uur na de moordpartij. Behalve Tanis zitten nog twee mannen vast. Het is niet bekend wie dat zijn. Ook is niet bekend waar Tanis geld naar overmaakte.

Tanis had meerdere zaken lopen. Het Openbaar Ministerie heeft geprobeerd hem achter de tralies te houden nadat hij vast zat vanwege een verkrachtingszaak uit 2017. Het gerechtshof in Arnhem gaf hem echter mede op aangeven van justitie vorige maand het voordeel van de twijfel en schorste zijn voorlopige hechtenis.

Ook blijkt nu dat Tanis deze maand tweemaal is veroordeeld voor andere delicten, waarbij hij in een van de zaken 4 maanden cel kreeg.