Hogere straf voor rapper “Jayjay” vanwege betrokkenheid liquidatie

De 26-jarige Jason L., ook wel bekend als “JayJay” en “Djaga Djaga” is in hoger beroep tot achttien jaar cel veroordeeld voor zijn rol bij de liquidatie van de 29-jarige Abderrahim ‘Appie’ Belhadj.Belhadj werd doodgeschoten in de flat Kikkenstein in Zuidoost in de nacht van 8 op 9 mei 2016.

De rechtbank legde eerder 14 jaar op. De schutter is onbekend gebleven. Volgens de rechtbank en nu ook het hof heeft L. het slachtoffer naar de flat gelokt waar een schutter klaarstond om hem te liquideren.

Het hof zag onder meer in het criminele verleden van L. aanleiding de straf met vier jaar te verhogen. Op het strafblad van de man staan veroordelingen voor onder meer poging tot moord en diefstal met geweld

L. en Belhadj waren elkaar in de bewuste nacht tegengekomen in Club Air. Nadat Belhadj de club had verlaten, lokte L. hem met appjes naar Kikkenstein met de belofte dat er ‘gefeest’ zou worden met vrouwen. L. zelf was toen allang op weg naar Rotterdam.

Toen Belhadj zich bij het afgesproken portiek van de flat meldde, werd hij direct onder vuur genomen.

L. heeft dan niet zelf de trekker overgehaald, hij heeft volgens het hof wel ‘een cruciale en coördinerende rol gespeeld bij de koelbloedige liquidatie’.

Met de hogere straf lijkt het hof een signaal te willen afgeven dat het schieten moet stoppen.