Holleeder: “Sam Klepper zat achter ontvoering van mijn broer”

Sam Klepper zat achter de ontvoering van zijn broer Gerard. Dat verklaarde Holleeder vandaag. De afgelopen dagen heeft Willem Holleerder uitgebreid gesproken over onder andere de miljoenen losgeld van de Heineken-ontvoering. Vandaag gaat het over de liquidatie van Sam Klepper.

Volgens Holleeder hadden Sam Klepper en John Mieremet ruzie met de groep van de Joegoslavische maffiabaas Sreten Jocic. Klepper en Mieremet zouden Jocic en zijn compagnon Magdi Barsoum hebben bestolen van drugs. De groep van Jocic legde de Nederlanders vervolgens een boete op van tien miljoen gulden.

Volgens Holleerder wilde Mieremet de boete betalen, maar Klepper niet. Mieremet verhuisde naar een villa in België, in Neerpelt, niet ver van de grens met Nederland. Klepper bleef in Amsterdam. Holleeder verklaarde dat hij zich verder niet bemoeide met het conflict dat zij hadden met Jocic.

Holleerder geeft hiermee aan dat niet hij, maar de Joegoslavische maffiabaas achter de moord op Klepper zat. Klepper zou zijn geliquideerd omdat hij de boete van 10 miljoen gulden niet wilde betalen.