Inhoudelijke zitting zaak tegen “Noffel” van start – Update

Vandaag is de zaak tegen Naoufal F., “Noffel”, van start gegaan. Volgens het OM heeft “Noffel” de opdracht gegeven aan de Amsterdammers Anouar A. en Moreo M., de twee mannen die onlangs tot 20 en 25 jaar cel veroordeeld, om de Iraans-Almeerse “Ali Motamed” te liquideren.

Ali Motamed werd in december 2015 vermoord in de Literatuurwijk in Almere Stad, vlak bij zijn huis in de Hendrik Marsmanstraat. De moord was lang met raadselen omgeven, totdat later bleek dat de Eneco-monteur in werkelijkheid vermoedelijk Mohammad Reza Kolahi Samadi was.

Die was voor het plegen van een bloedige bomaanslag op het hoofdkantoor van de Republikeinse Partij begin jaren tachtig in eigen land ter dood veroordeeld. Volgens de AIVD is de moord op “Ali Motamed” uitgevoerd in opdracht van de Iraanse geheime dienst.

“Noffel” liet weten dat er geen PGP-berichten zijn tussen hem en Anoaur A.”Waar zijn die gesprekken dan, als ik hun de opdracht zou hebben gegeven?”

Volgens het OM is er wel een PGP-bericht dat Randall D. “de klus” kreeg, maar kon hij de liquidatie niet uitvoeren omdat Randall in november 2015 gearresteerd werd voor de liquidatie van de Amsterdamse crimineel Lucas Boom.

Volgens het OM blijkt dat ook uit afluisterapparatuur die stiekem in de kleding van Randall D. was gestopt toen hij in februari 2016 werd vrijgelaten. Opmerkelijk is wel dat verschillende tolken verschillende vertalingen hebben gegeven aan deze opnames. Donderdag komt het OM met de strafeis en aanstaande maandag het pleidooi van de advocaat.

Noffel werd in april vorig jaar tot 18 jaar cel veroordeeld voor het geven van opdracht voor de liquidatie van Peter “Pjotr” Raab eind 2015 in Diemen. Tegen deze veroordeling loopt nog hoger beroep.

Update 16 mei:
Justitie heeft levenslang geeist tegen Naoufal F. voor het opdracht geven aan de Amsterdammers Anouar A. en Moreo M. om de Iraans-Almeerse “Ali Motamed” te liquideren.

Noffel werd in april vorig jaar tot 18 jaar cel veroordeeld voor het geven van opdracht voor de liquidatie van Peter “Pjotr” Raab eind 2015 in Diemen. Volgens het OM heeft “Noffel” met dit alles het recht op deelname aan de maatschappij verspeeld.

Maandag volgt het pleidooi van de advocaat.