Is Benaouf de verdediging van Popeye opnieuw te slim af met een valse getuige?

Is Benaouf de verdediging van Anouar B. opnieuw te slim af met een onverwachte zet? Vandaag is de inhoudelijke behandeling van de wild-west schietpartij in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt begonnen. Benaouf A, doelwit van de schietpartij is de belangrijkste getuige in deze zaak. Volgens Benaouf A. heeft hij Anouar B. vlak voor de schietpartij herkend.

Het herkennen van Anouar B. door Benaouf A. is het belangrijkste bewijs tegen Anouar B. Een anonieme getuige die met Benaouf gedetineerd zat, heeft eerder in de zaak verklaard dat Benaouf gedurende hun gezamenlijke detentie tegen hem en anderen heeft gezegd dat hij Anouar niet heeft herkend.

Ook volgens onze bronnen zou Benaouf tegen meerdere medegevangenen hebben gezegd dat het belasten van Anouar B. een onderdeel van de oorlog was geweest. Over Anouars betrokkenheid krijgen wij uit het milieu tegenstrijdige informatie. Er zijn bronnen die beweren dat Anouar B. zeker betrokken was geweest. Andere bronnen beweren stellig dat hij nooit de schutter kon zijn geweest. Wel staat ook in het milieu vast dat Benaouf Anouar B. niet heeft herkend, maar dat wil nog niet zeggen dat Anouar B. niet de schutter was geweest.

Als reactie op de anonieme getuige heeft het kamp Benaouf een Kroatische crimineel de opdracht gegeven om een belastende brief over Anouar B. te sturen naar de EBI waar Benaouf verblijft, met de wetenschap dat die brief dan wordt onderschept. De Kroatische crimineel, Goran K, kreeg in het verleden 100 duizend euro van de groep Benaouf en moest diverse klusjes voor Benaouf laten uitvoeren. Deze klusjes zijn nooit uitgevoerd, terwijl Goran K. het bedrag wel als voorschot heeft ontvangen.

De Kroatische crimineel is verteld dat zijn schuld wordt kwijtgescholden indien hij een belastende brief naar de EBI stuurt. Vervolgens moest hij klaar staan om te getuigen, omdat de verwachting was dat hij zal worden verhoord over deze brief.

Vandaag heeft Goran K. zoals afgesproken verklaard dat hij door vrienden van Anouar B. zou zijn benaderd om een valse verklaring in het voordeel van Anouar af te leggen. Wie deze vrienden zijn wilde K. niet zeggen. Met deze zet lijkt Benaouf A. de verdediging van Anouar B. opnieuw te slim af.