James B. wordt nu ook verdacht van seksuele handelingen met de 12-jarige Hania

James B., de Amerikaanse man die vast zit vanwege het onttrekken van een minderjarig kind aan het ouderlijk gezag, wordt nu ook verdacht van het plegen van seksuele handelingen met het minderjarig meisje.

De 12-jarige Hania vertrok donderdagmiddag met een smoes van school en werd door haar ouders als vermist opgegeven. Haar chathistorie op haar tablet was gewist, waardoor er grote zorgen waren. De politie sloeg groot alarm en ging met man en macht op zoek naar het meisje.

Uiteindelijk werd het meisje na een enorme zoektocht vrijdagavond met de man aangetroffen in het Hilton Hotel. De Amerikaanse man werd opgepakt en zit in beperking. Hij werd direct al officieel verdacht van het onttrekken van een minderjarige aan het ouderlijk gezag.

Nu komt daar de aanklacht van ontucht bij. Dit betekent dat het OM hem verdenkt van het plegen van seksuele handelingen met het minderjarige meisje. Het OM stelt dat het onderzoek, zowel in Nederland als in Amerika, naar hoe de verdachte met het Rotterdamse meisje in contact is gekomen en wat dit contact inhield nog loopt.

De 49-jarige Amerikaanse verdachte heeft ook zelf een dochter in Nederland. Via haar zou hij de vermiste Hania hebben leren kennen in de online spelwereld Star Stable.