Jongste zoon van John Mieremet staat terecht voor mishandeling

Tegen de jongste zoon van de in 2005 geliquideerde Amsterdamse crimineel John Mieremet is 14 maanden cel geëist vanwege de zware mishandeling van een vrouw in Tubbergen. Daarvan zou 6 maanden voorwaardelijk moeten zijn. Dat bleek donderdag in de rechtbank in Almelo.

Het Openbaar Ministerie in Almelo vindt dat de 24-jarige Danny M. zich ook verplicht moet laten behandelen in een kliniek. De jongen heeft de mishandeling van vorig jaar bekend. Danny M. zei tegen de rechter dat hij zich schaamt en heeft zijn excuses aangeboden. Zijn advocaat zei dat de daad gebeurde uit frustratie, boosheid en onder invloed van alcohol.

Danny M. zou met zijn toenmalige vriendin maar liefst twee flessen whisky hebben gedronken. De vriend van de mishandelde vrouw zou aan de vriendin van M. hebben geadviseerd de relatie te beëindigen omdat M. de zoon van een topcrimineel was. Daarom was hij midden in de nacht uit woede naar hem toe gereden.

Eenmaal voor de deur deed een vrouw open en M. begon meteen te stompen: “ik had niet eens gezien dat het een vrouw was,” zei hij. Toen ze op de grond lag kreeg ze nog meer stompen. Boven en onderkaak van de vrouw bleken gebroken. Ook het jukbeen was gebroken en het gehemelte gescheurd. Daarnaast werden er twee tanden uitgeslagen.

Danny M. zou volgens deskundige onder meer een anti-sociale persoonlijkheidsstoornis hebben en verminderd toerekeningsvatbaar zijn.

Het OM wil dat M. 14 maanden celstraf opgelegd krijgt, waarvan 6 voorwaardelijk. Gaat de rechtbank daarin mee, dan komt de geboren Amsterdammer al snel op vrije voeten. Hij zit namelijk al zes maanden in voorarrest, en dat moet volgens de officier van justitie van de straf worden afgetrokken.