Juichende plofkrakers gefilmd in Amsterdam

Even na 22.30 uur gisteravond werden omwonenden aan het Lambertus Zijlplein opgeschrikt door een luide knal. Al snel werd het duidelijk dat er sprake is geweest van de zoveelste plofkraak in korte tijd in Amsterdam.

De politie is op zoek naar twee jonge, in het zwart geklede mannen, die na de knal op een scooter zouden zijn weggereden. Bij de zoekactie zijn ook helikopters ingezet. De omgeving van de pinautomaat is afgezet voor nader onderzoek. Getuigen wordt gevraagd zich te melden bij de politie.

De zoveelste plofkraak in korte tijd is opmerkelijk omdat de politie onlangs had aangegeven dat vrijwel alle plofkraken in de afgelopen periode zijn mislukt. Het lijkt erop dat plofkrakers mogelijk toch nog van mening zijn dat een succesvolle plofkraak nog altijd haalbaar is, ondanks de extra beveiligingsmaatregelen.

De plofkraak aan het Lambertus Zijlplein is gefilmd door omstanders. Opmerkelijk is dat de daders juichend bij de supermarkt wegrijden. Toch is het nog niet duidelijk of de daders geld hebben buitgemaakt.