Levenslang en 30 jaar voor Omar L., Hicham M. en Mohamed H.

Omar L. en Hicham M. hebben vandaag levenslang gekregen vanwege hun betrokkenheid bij de liquidatie van Eaneas Lomp in Krommenie in 2015, de liquidatie van Chahid Yakhlaf in Kerkdriel eind 2015 en een liquidatiepoging in Amsterdam in 2016.

Mohamed H. kreeg dertig jaar cel omdat de rechtbank in zijn geval nog ruimte ziet voor verbetering van zijn leven. Hij kreeg daarom de hoogste tijdelijke straf opgelegd, ook omdat hij niet betrokken was bij de liquidatie van Eaneas Lomp en daardoor bij een moord minder betrokken is.

Daniël M. kreeg vijftien jaar celstraf voor het lokken en het op de hoogte houden van de schutters van de reisbewegingen van Eaneas Lomp. Don M. en Frans H. kregen negen en zeven jaar cel voor het voorbereiden van de moorden op de broers Yakhlaf in oktober 2015 in Utrecht.

Het belangrijkste bewijs kwam uit PGP-berichten afkomstig uit de Canadese server van Ennetcom. De advocaten hadden twijfels over de betrouwbaarheid van de PGP-berichten. De verdachten hadden ontkend de berichten te hebben verstuurd. De rechters veegden vandaag al deze verweren van de verdachten en hun advocaten van tafel en vonden dat er voldoende bewijs is.

Volgens de rechtbank komt het bewijs ook uit getuigenissen, sporen, reisbewegingen van auto’s, afgeluisterde gesprekken en reisbewegingen van telefoons.