Levenslang geëist voor aanslag op spelersbus Dortmund

The bus of Borussia Dortmund was damaged by explosion some 10km away from the stadium prior to the UEFA Champions League 1st leg quarter-final football match BVB Borussia Dortmund v Monaco in Dortmund, western Germany on April 11, 2017. / AFP PHOTO / Sascha Schuermann (Photo credit should read SASCHA SCHUERMANN/AFP/Getty Images)

In Duitsland heeft het OM levenslang geëist tegen een man die in april 2017 een aanslag pleegde op een spelersbus van Borussia Dortmund.

Het OM beschouwt de aanslag als een meervoudige moordaanslag. Inmiddels is al bekend dat de verdachte genaamd Sergej W. heeft bekend dat hij drie zelfgemaakte explosieven tot ontploffing heeft gebracht bij de bus.

De spelersbus werd geraakt toen het op weg was naar het eigen stadion, voor de ontmoeting in de Champions League met AS Monaco.

Bij de aanslag raakten verdediger Marc Bartra en een agent gewond. Sergej W. een Duitser van Russische komaf, zei een aanslag te hebben willen voorwenden om te profiteren van het ineenstorten van het aandeel Borussia Dortmund op de beurs. W. dacht daarme een half miljoen euro te kunnen verdienen.