Man die ontsnapte uit gevangenis Vught weer opgepakt

Zondag kon de politie de man arresteren die donderdag ontsnapte door met bezoekers de gevangenis uit te lopen. Agenten troffen de man aan in Oss. Hoe de politie hem op het spoor is gekomen, zegt justitie niet.

De gevangene ging er donderdagmiddag rond 14.00 uur vandoor. Bewakers zagen hem toen op camerabeelden over de parkeerplaats aan de buitenkant van de gevangenismuur lopen. Hoe hij daar kon komen, is nog niet duidelijk.

Het Openbaar Ministerie wil niks los laten over de man, ook niet waar de man voor vastzit. De gedetineerde was opgesloten in het huis van bewaring en niet in de extra beveiligde inrichting. Op die speciale afdeling zitten criminelen als Mohammed B. en Willem Holleeder.

Eerder in 2014 werd een man opgemerkt nadat hij zich op het terrein van de gevangenis in een tuinhuisje had verscholen. In 2010 liep een andere gevangene eenvoudigweg tussen de bezoekers naar buiten. Hij werd na twee weken weer opgepakt. Een andere opvallende ontsnapping vond eind vorig jaar in Rotterdam plaats: een gevangene liet zich daar in een vuilniszak naar buiten dragen