Man opgepakt voor moord op maffiabaas Franky Boy

De Amerikaanse politie heeft gisteren een 24-jarige man opgepakt voor het doodschieten van de New Yorkse maffiabaas Francesco Cali (Franky Boy), de leider van de Gambino-familie.

De opgepakte Anthony Camello wordt verdacht van moord. “Handelde hij alleen? Of samen met anderen? Werkte hij in opdracht? Het is ook voor mij nog te vroeg daar iets over te zeggen”, zei hoofdinspecteur van de politie Dermot Shea tijdens een persconferentie.

Volgens Shea is op camerabeelden te zien hoe Camello na een kort gesprek twaalf kogels op Cali afvuurt, waarvan tien de man raken. Hij zou de auto van de maffiabaas bewust hebben aangereden met zijn truck, om hem uit zijn voertuig te lokken. De truck is inmiddels teruggevonden, het wapen nog niet.

De 53-jarige Cali, die bekend stond onder de naam Franky Boy, werd donderdag voor zijn woning in stadsdeel Staten Island neergeschoten. Na de dood van Cali zijn veel kenners van de maffia in New York bang voor een nieuw conflict tussen de verschillende families. Het laatste grote conflict vond plaats in 1985, toen een andere leider van de Gambino-clan werd vermoord.