Na Kok, Vugts en van den Heuvel, ook Primecrime bedreigd

Eind vorig jaar hebben diverse media uitgebreid aandacht besteed aan de dreiging jegens misdaadjournalist Paul Vugts en de bedreigingen van journalisten in het algemeen. Misdaadjournalist Paul Vugts zou gevaar lopen na aanleiding van zijn publicaties in het Parool en zijn recente boek “Afrekeningen”.

Helaas zijn wij ook doelwit van dreigingen vanwege onze publicaties op de site. Primecrime zou zeer concreet gevaar lopen volgens de politie. Paul Vugts en Primecrime worden zeer waarschijnlijk vanuit dezelfde hoek bedreigd. Wij gaan daar niet alleen van uit omdat Primecrime in dezelfde periode door de politie is gewaarschuwd als Paul Vugts, maar ook omdat informatie die wij vanuit het criminele milieu ontvingen daarop wijst.

Waarom zijn wij bedreigd?
De dreiging richting Primecrime begon nadat wij het misbruik van jonge jongens aan de kaak stelden en degenen noemden die daar verantwoordelijk voor zouden zijn. Primecrime ziet het als plicht om deze zware misstanden aan de kaak te stellen. Kwetsbare jonge jongens die met leugens en valse beloftes worden overgehaald om liquidaties te plegen waarbij zij vaak zelf geen idee hebben waar zij mee bezig zijn en niet bij machte zijn om de consequenties van hun daden in te zien. Vooral omdat hun opdrachtgevers het gevaar dat de jonge jongens lopen bagatelliseren.

Gevolgen van het inzetten van jonge jongens
Onlangs is de 17-jarige Mohemmed Bouchikhi onschuldig doodgeschoten omdat de daders op zoek waren naar de ook pas 19-jarige Gianni L, in het milieu bekend als “Bigs”. Gianni werd door de schutters gezocht omdat ook hij zoals veel anderen jonge jongens met valse beloftes en onwaarheden is overgehaald om liquidaties te plegen. Gianni zou de afgelopen tijd samen met zijn vrienden bezig zijn geweest met het voorbereiden van een liquidatie.

Wat het nog meer dramatischer maakt, is dat Gianni al bijna twee jaar mee zou lopen en zelf dus ook nog maar 17 jaar was toen hij werd geronseld. Logischerwijs was de maatschappij bij de schietpartij in Wittenburg verontwaardigd dat een liquidatiedoelwit zich in een buurthuis tussen veelal jonge kinderen kon bevinden. Juist op een plaats waar jongeren zich veilig zouden moeten voelen.

We moeten ons wel beseffen dat het werkelijke doelwit zelf ook nog maar een kwetsbare tiener was die makkelijk misleid kon worden. De verontwaardiging zou daarom vooral moeten uitgaan naar zij die deze piepjonge jongens met valse beloftes overhalen om liquidaties te plegen. Het zijn zij die deze jonge jongens doelwit maken. Als hier geen einde aan komt, dan zullen liquidaties steeds vaker verplaatsen naar plekken waar jonge jongens bij elkaar komen zoals buurthuizen en misschien zelfs speeltuinen.

Gianni L. overleefde eerder al een schietpartij waarbij de 19-jarige Aymen Mouyah om het leven kwam. Overigens heeft die schietpartij niets te maken te met de onderwereldvete. Meerdere betrouwbare bronnen hebben dit aan ons bevestigd. Het ging om een uit de hand gelopen ruzie.

Hoe gaat Primecrime met de dreiging om?
Paul Vugts moest op dringend verzoek van de politie op een geheim adres verblijven en wordt sinds de dreiging permanent bewaakt. Gelukkig is het bij ons nog niet zo ver gekomen. Niet omdat de dreiging richting Primecrime minder ernstig is, maar omdat de bedreigers onze gegevens nog niet hebben kunnen achterhalen.

Natuurlijk zijn wij wel alerter geworden en zijn wij voorzichtiger met afspreken, maar wij zijn zeker niet voorzichtiger met onze publicaties. Sterker nog, de dreiging zorgde ervoor dat Primecrime de afgelopen maanden meer energie en focus heeft gelegd op de groep waar de dreiging vandaan komt. Tot onze verbazing hebben wij ondervonden dat hoe meer wij over deze groep publiceren, hoe meer informatie op ons afkomt, inluclusief informatie die alleen van (ex-)insiders kan komen.

Primecrime zal altijd professioneel en objectief te werk blijven gaan. Maar zolang kwetsbare tieners door middel van leugens en manipulatie tot moordenaars worden gemaakt en daarmee de onderwereldoorlog naar de jeugd wordt gebracht, zullen wij de focus blijven houden op zij die daarvoor verantwoordelijk zijn.