Nederlandse drugsverdachte ontsnapt van Belgische politie na verhoor Antwerpen

Een Nederlandse man uit Maassluis is na een verhoor bij de federale gerechtelijke politie in Antwerpen uit het gebouw ontsnapt. De 23-jarige man zou met de handboeien nog om de benen hebben genomen. De man wordt verdacht van het smokkelen van cocaïne vanuit de haven van Antwerpen.

De politie probeert de gevluchte Nederlander sinds 11.00 uur met man en macht op te sporen, maar elk spoor ontbreekt, bevestigt een woordvoerder van het federale parket. De man zat na het verhoor te wachten op vervoer terug naar de gevangenis in Antwerpen, waar hij sinds begin juni in voorarrest zat in verband met een drugszaak.

Ineens nam hij de benen, sprong buiten over een hekje en verdween. Ondanks de inzet van een politiehelikopter was hij onvindbaar. Het OM onderzoekt of er mogelijk een vluchtauto voor de Nederlander stond te wachten.

De gevluchte verdachte, wiens initialen het OM niet wil vrijgeven, was in de nacht van 4 juni betrapt in de haven van Antwerpen toen hij met een andere Nederlander cocaïne uit een container zou hebben proberen te halen. De andere Nederlander zit nog in voorarrest.