Oud-dj runde prostitutiebedrijf met tienerjongens vanuit flats in Utrecht

De politie en gemeente Utrecht hebben in september 2018 een goedlopend illegaal bordeel opgerold. Oud-dj Romeo A. runde samen met Nicolaus L. een prostitutiebedrijf met tienerjongens vanuit flats in Utrecht. Volgens het Openbaar Ministerie noteerde het duo zelfs het gewicht, leeftijd én penislengte van de jongens.

De twee verdachten stonden vanmorgen voor de rechter in Utrecht. Ze hadden volgens het Openbaar Ministerie samen een bordeel in hun huurwoningen in Utrecht. Samen zochten ze nieuwe prostituees, zowel meerderjarigen als minderjarigen, die vervolgens als prins werden behandeld. Alles werd voor hen geregeld, beschreef het OM: telefoons, condooms, seksdates. Zeker twintig procent van hun verdiensten moesten ze daarbij afstaan aan de verdachten, soms meer.

Dit kwam aan het licht nadat er in 2017 en 2018 tips bij de politie binnenkwamen over minderjarige prostituees in de woning van A. Die worden met de gemeente Utrecht gedeeld, waarna een onderzoek wordt gestart. De gemeente observeert kentekens en seksadvertenties en doet op 20 september 2018 een inval in de woningen van verdachten.

In eerste instantie wordt bewijs gevonden voor seksdates met meerderjarige jongens, maar op een in beslag genomen laptop worden aanwijzingen gevonden voor seks met minderjarige jongens. De politie gaat doorzocht de woningen van het duo. Daarbij worden telefoons en laptops in beslag genomen, met daarop duizenden namen van jongens, voorzien van foto’s, chats, werknamen en ‘stats’ van de jongen, zoals lengte, gewicht, leeftijd en penislengte.

Het onderzoek gaat nog maanden duren. Tot nu toe zijn tientallen jongens en mannen geïdentificeerd, maar veel van hen willen niet praten, omdat ze volgens het OM zich geen slachtoffer voelen. De zaak zal volgens het Openbaar Ministerie in januari of februari 2020 inhoudelijk behandeld worden.