Politie hoopt slachtoffer verkrachting Rotterdam eindelijk te kunnen spreken

De politie hoopt het slachtoffer van de brute verkrachting in de Rotterdamse wijk De Esch vandaag eindelijk te kunnen spreken. De jonge vrouw die zaterdagmorgen vlakbij haar huis aan de Herman Bavinckstraat bruut werd verkracht, raakte zo zwaargewond dat ze tot nu toe nog niet aanspreekbaar was.

“We hopen in de loop van vandaag in het ziekenhuis met haar te kunnen praten en verwachten daarna gerichter te kunnen zoeken”, zegt een woordvoerder van de politie.

De vrouw reed zaterdagochtend rond 05.00 uur van het Centraal Station naar haar huis. Daar werd ze rond half zes aangevallen door de verdachte. Ze raakte zwaargewond bij de aanval. De vrouw wist hevig bloedend nog net aan te bellen bij een buurvrouw. Die waarschuwde direct de hulpdiensten.

De vrouw zou een fietsketting om haar hals hebben gekregen. De dader zou haar vervolgens hebben geprobeerd te wurgen. De politie wil deze informatie nog niet bevestigen.

Vanmiddag vond ook al een buurtonderzoek plaats. De politie hoopt met tips van buurtbewoners en beelden van beveiligingscamera’s meer te weten te komen over de dader. Het zou vermoedelijk gaan om een donker getinte man van ongeveer twintig jaar. De man droeg een donkere hoodie en zou op een donkerkleurige fiets hebben gereden.

De Jakarta Post meldt dat het slachtoffer een uitwisselingsstudent uit Indonesië is. Een speciaal team van de Indonesische ambassade in Den Haag zou het slachtoffer helpen.