Politie kansloos tegen supersnelle Porsche

De politie in Oostenrijk werd woensdag getipt dat iemand “met krankzinnige snelheden” over de A1 bij Amstetten reed. Meerdere politieauto’s probeerden de man te achtervolgen, maar die waren allemaal kansloos. De man was veel te snel. Zelfs de snelste politieauto’s konden hem niet bijhouden.

De politie besloot daarna om een stuk verderop opzettelijk een file te creëren. Een politieauto verderop vertraagde opzettelijk het verkeer zodat alle auto’s daarachter langzamer moesten rijden. De man in de supersnelle Porsche moest vanwege die file genoodzaakt langzaam rijden en kon eindelijk door de politie gestopt worden.

De 34-jarige Oostenrijker zonder rijbewijs meldde vervolgens trots dat hij een topsnelheid van 338 km/u heeft gehaald met zijn supersnelle Porsche 911 GT3 RS. Metingen van de politie geven aan dat de man over een afstand van van 44 kilometer meer dan 280 km/u moet hebben gereden. Een topsnelheid van 338 km/u op bepaalde momenten moet dus mogelijk zijn geweest.

Het is nog niet duidelijk welke straf de man krijgt. Voor rijden zonder geldig rijbewijs kan hij al een boete tussen de 400 en 800 euro krijgen. De man werd overigens niet geflitst volgens de politie, waardoor de overtreding zou moeten worden aangetoond met indirect bewijs. Dat kan nog lastig worden.