Quincy S. gearresteerd voor doodschieten onschuldige Youssef El Kahtaoui Quincy S. gearresteerd voor doodschieten onschuldige Youssef El Kahtaoui

De politie heeft Quincy S. gearresteerd voor het doodschieten van de onschuldige Youssef El Kahtaoui in de Amsterdamse De Clercqstraat in mei 2015.

De schutters wilden die nacht een andere persoon, bijgenaamd “Taba” liquideren in een waterpijp­café. Twee donkergetinte mannen met helmen stopten hun motorscooter iets na middernacht op 13 mei 2015 voor waterpijpcafé The Village in de De Clercqstraat.

Eén van hen ging met een handvuurwapen de tafeltjes langs en vroeg naar “Taba”, die net daarvoor was vertrokken. De andere donkergetinte man stond nerveus bij de deur met een kalasjnikov.

Een bezoeker van de shishalounge trok een vuurwapen en schoot op de twee donkergetinte mannen. Zij renden daardoor in paniek naar buiten. De man die bij de deur stond, volgens justitie was dat Quincy, werd geraakt aan zijn heup of buik. Hij viel daardoor naar buiten.

Op dat moment reed El Kahtaoui samen met een vriend toevallig langs in zijn Volkswagen Polo. Hij hoorde waarschijnlijk een klap. El Kahtaoui stopte en stapte uit om te kijken wat aan de hand was.

De net verjaagde gewonde donkergetinte man vuurde vervolgens tientallen kogels af in de richting van El Kahtaoui. El Kahtaoui werd geraakt door een afgeketste kogel en stierf ter plekke.

Ook reed er op dat moment een tram langs. Passagiers van de tram konden net op tijd wegduiken. Het is een wonder dat er niet meerdere onschuldige slachtoffers zijn gevallen.

Quincy heeft verklaard dat hij één van de mannen was die betrokken was geweest bij de schietpartij, maar verklaart dat niet hij maar zijn vriend de schoten heeft gelost. Quincy zegt dat hij de man was geweest die met een vuurwapen binnen op zoek was naar “Taba”. Hij zegt dat het om een incasso zou gaan en niet om een liquidatie.

Quincy S. zat al vast omdat hij met vier anderen heeft geprobeerd om M. el J. uit de Amsterdamse Diamantbuurt te liquideren. De politie was vanwege taps al van te voren op de hoogte en kon deze liquidatie voorkomen.

Samir Z., “Taba”
Eerder werd ook al gepoogd Samir Z., in het milieu bekend als “Taba” te liquideren. De politie kon de liquidatie verijdelen en arresteerde een groep verdachten die werden klemgereden in de Amsterdamse Knokkestraat.

De jongens zijn inmiddels veroordeeld. Uit gekraakte PGP berichten bleek dat zij voor die liquidatie 25 duizend euro zouden krijgen, die zij ook nog eens onder 5 man moesten verdelen.

Omar Lkhorf zou de schutters hebben aangestuurd. In het milieu gaat rond dat ook deze schietpartij waarbij de onschuldige El Kahtaoui omkwam, door Omar Lkhorf was aangestuurd.