Quincy S. gearresteerd voor doodschieten onschuldige Youssef El Kahtaoui

Amsterdam - In de nacht van dinsdag op woensdag is een man doodgeschoten in De Clercqstraat in Amsterdam. Dat meldt de Amsterdamse Politie vannacht. Het slachtoffer reed in een auto toen hij rond kwart over twaalf onder vuur werd genomen. Onduidelijk is nog of de man is uitgestapt of dat hij door de daders uit het voertuig is getrokken. Het slachtoffer is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. Zijn identiteit is nog niet vastgesteld. Bij het schieten zijn ook geparkeerde auto’s en een voorbijrijdende tram geraakt. Hierbij zijn geen andere personen gewond geraakt. Het onderzoek is in handen van een Team Grootschalige Opsporing. De omgeving van het incident is afgezet. Specialisten doen forensisch- en technisch onderzoek. Het onderzoeksteam wil graag contact met mensen die iets gezien hebben van dit dodelijk schietincident of van de vluchtroute van de daders. Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken, wordt verzocht contact op te nemen via 0900-8844.

De politie heeft Quincy S. gearresteerd voor het doodschieten van de onschuldige Youssef El Kahtaoui in de Amsterdamse De Clercqstraat in mei 2015.

De schutters wilden die nacht een andere persoon, bijgenaamd “Taba” liquideren in een waterpijp­café. Twee donkergetinte mannen met helmen stopten hun motorscooter iets na middernacht op 13 mei 2015 voor waterpijpcafé The Village in de De Clercqstraat.

Eén van hen ging met een handvuurwapen de tafeltjes langs en vroeg naar “Taba”, die net daarvoor was vertrokken. De andere donkergetinte man stond nerveus bij de deur met een kalasjnikov.

Een bezoeker van de shishalounge trok een vuurwapen en schoot op de twee donkergetinte mannen. Zij renden daardoor in paniek naar buiten. De man die bij de deur stond, volgens justitie was dat Quincy, werd geraakt aan zijn heup of buik. Hij viel daardoor naar buiten.

Op dat moment reed El Kahtaoui samen met een vriend toevallig langs in zijn Volkswagen Polo. Hij hoorde waarschijnlijk een klap. El Kahtaoui stopte en stapte uit om te kijken wat aan de hand was.

De net verjaagde gewonde donkergetinte man vuurde vervolgens tientallen kogels af in de richting van El Kahtaoui. El Kahtaoui werd geraakt door een afgeketste kogel en stierf ter plekke.

Ook reed er op dat moment een tram langs. Passagiers van de tram konden net op tijd wegduiken. Het is een wonder dat er niet meerdere onschuldige slachtoffers zijn gevallen.

Quincy heeft verklaard dat hij één van de mannen was die betrokken was geweest bij de schietpartij, maar verklaart dat niet hij maar zijn vriend de schoten heeft gelost. Quincy zegt dat hij de man was geweest die met een vuurwapen binnen op zoek was naar “Taba”. Hij zegt dat het om een incasso zou gaan en niet om een liquidatie.

Quincy S. zat al vast omdat hij met vier anderen heeft geprobeerd om M. el J. uit de Amsterdamse Diamantbuurt te liquideren. De politie was vanwege taps al van te voren op de hoogte en kon deze liquidatie voorkomen.

Samir Z., “Taba”
Eerder werd ook al gepoogd Samir Z., in het milieu bekend als “Taba” te liquideren. De politie kon de liquidatie verijdelen en arresteerde een groep verdachten die werden klemgereden in de Amsterdamse Knokkestraat.

De jongens zijn inmiddels veroordeeld. Uit gekraakte PGP berichten bleek dat zij voor die liquidatie 25 duizend euro zouden krijgen, die zij ook nog eens onder 5 man moesten verdelen.

Omar Lkhorf zou de schutters hebben aangestuurd. In het milieu gaat rond dat ook deze schietpartij waarbij de onschuldige El Kahtaoui omkwam, door Omar Lkhorf was aangestuurd.