Sjonnie W. veroordeeld tot ruim 14 jaar cel en tbs

De 46-jarige Sjonny W. is vandaag tot veertien jaar en vijf maanden cel met tbs en dwangverpleging veroordeeld voor het vermoorden van Mirela Mos in 2004. Wegens gebrek aan bewijs werd Sjonny W. vrijgesproken van het vermoorden van Sabrina Oosterbeek en Monique Roossien.

Volgens de rechtbank van Amsterdam is het oordeel pijnlijk voor de nabestaanden van Oosterbeek en Roossien, maar dat het op basis van het dossier niet mogelijk is hem te kunnen veroordelen voor hun dood. Er zou daar niet genoeg bewijs voor zijn.

Wel vindt de rechtbank dat W. niet onbehandeld mag terugkeren in de samenleving. Daarom werd ook tbs opgelegd. Er worden zeven maanden op zijn straf in mindering gebracht, omdat de redelijke termijn voor berechting met zeven maanden is overschreden.

Sjonny W. heeft altijd ontkend iets te maken te hebben gehad met de verdwijning van de drie vrouwen. Hij kwam in beeld als verdachte na DNA-onderzoek en omdat hij de laatste persoon was die Oosterbeek in levenden lijve had gezien.

Oosterbeek verdween in 2017 nadat ze in de nacht van 7 op 8 maart naar W. toe was gegaan om drugs te scoren. Het lichaam van de vrouw is ondanks verschillende zoektochten nooit gevonden.

De moeder van Oosterbeek verliet meteen aan het begin van de uitspraak zeer geëmotioneerd de rechtszaal toen duidelijk werd dat Sjonnie W. niet verantwoordelijk wordt gehouden voor het doden van haar dochter.

De familie heeft nu alle hoop gevestigd op een hoger beroep. “Het belangrijkste is dat Sjonnie W. niet op vrije voeten komt”, aldus Sabrina’s zus Kim. Toch zijn ze opgelucht dat Sjonny W. niet meer op straat is.