Skripal-verdachten: “Wij zijn onschuldige vakantiegangers”

De twee Russische mannen, Alexander Petrov en Roeslan Bosjirov, die door Groot-Brittannië worden verdacht oud-spion Skripal te hebben vergiftigd zeggen gewone burgers te zijn die gewoon op vakantie waren in Engeland. Tijdens een interview op de Russische televisie ontkennen ze alle aantijgingen.

Ze zeggen op een ongelukkig moment op vakantie in Zuid-Engeland te zijn geweest en dat ze niets met de vergiftiging te maken hebben. Eén van de mannen vertelt in het interview dat vrienden hadden geadviseerd het “prachtige” Salisbury en de bekende kathedraal te bezoeken. Ze bleven daar aanvankelijk minder dan een uur, vanwege het slechte weer.

Als ze in die periode in de buurt van het huis van Skripal waren, was dat volgens hen puur toeval. “We weten niet waar dat is”, zei één van de mannen. De Russen zeggen dat ze gewone zakenlieden zijn, die de dupe zijn geworden van een “ongelofelijk toeval”.

Oud-spion Skripal en zijn dochter werden in april vergiftigd met het gifgas novitsjok in de plaats Salisbury. Ternauwernood overleefden ze de moordpoging. Na de aanslag werd hetzelfde soort gif ook op andere plaatsten aangetroffen, mogelijk achtergelaten door de daders.