Tien aanhoudingen vanwege drugssmokkel via bloemen Schiphol

Tien mannen zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij drugssmokkel via Schiphol. Alle verdachten zouden (oud-)medewerkers van een logistiek bedrijf zijn.

De verdachten zijn tussen de dertig en veertig jaar en komen uit Nederland, Polen, Azerbeidzjan en Letland. De aanhoudingen vonden sinds april plaats in Almere, Amsterdam en rond Schiphol. Het logistieke bedrijf zit in de buurt van de luchthaven, maar waar precies wil de marechaussee niet kwijt.

De zaak kwam aan het licht na een vondst van 27 kilo cocaïne tussen een partij bloemen aan de luchthaven in januari. Na de vondst deed de marechaussee onder leiding van het Openbaar Ministerie een onderzoek naar de herkomst van deze verdovende middelen. Daarbij is in april een zending van 160 kilo cocaïne onderschept op Maastricht Aachen Airport. Ook deze drugs waren verstopt tussen een partij bloemen.

Acht van de tien verdachten zitten nog vast. De andere twee zijn nog wel verdachten in de zaak en mogen het proces in vrijheid afwachten. De marechaussee sluit meer aanhoudingen niet uit.