Toeristen Costa del Sol verrast door drugscriminelen

Tientallen strandgangers lagen nietsvermoedend te zonnen toen opeens een bende drugssmokkelaars het strand bestormde en grote ladingen drugs in een speedboot laadde. Terwijl de criminelen de drugs laadden, kregen ooggetuigen te horen dat ze vermoord worden als ze de politie bellen.

De criminelen hadden minder dan 3 minuten nodig om de drugs te vervoeren en met de speedboot te ontsnappen van het strand bij de toeristische badplaats Estepona.De smokkelaars renden heen en weer van de auto naar de boot en gooiden de drugs achterin, bijna struikelend over nietsvermoedende zonnebaders.

Een toerist filmde alles vanuit zijn appartement dat uitzicht op het strand heeft. Op de beelden is goed te horen dat een van de drugssmokkelaars de getuigen op afstand wil houden en hen met flink wat krachttermen met de dood bedreigt.

De drugstransactie gebeurde in de buurt van het centrum van Estepona, een stadje dat 60.000 inwoners telt en doorgaans zeer populair is bij Nederlandse vakantiegangers en expats. De Spaanse politie bevestigde vanochtend de gebeurtenissen en zit bovenop de zaak.

“Er is een onderzoek gaande, maar we hebben tot nu toe geen arrestaties verricht”, meldde een woordvoerder aan Britse media.