Twee verdachten opgepakt voor viervoudige moord Enschede

Vanmiddag zijn twee Hengeloërs opgepakt vanwege hun mogelijke betrokkenheid bij de viervoudige moord in Enschede. Dat gebeurde tijdens politieacties op de snelweg A1 en in een appartementencomplex in Hengelo. De verdachten zijn 32 en 57 jaar oud.

De twee mannen worden naast de viervoudige moord ook verdacht van een ander gewelddadig incident op 7 november in Hengelo. Hierbij werd een man mishandeld en zou er zijn gedreigd en geschoten met een vuurwapen. In het kader van beide misdrijven zijn momenteel doorzoekingen in een aantal panden in Twente. De politie sluit niet uit dat er meerdere aanhoudingen zullen volgen.

Een groot rechercheteam van zo een tachtig agenten is op de zaak gezet. De slachtoffers in Enschede waren doodgeschoten. Het ging om Maijkel Akfidan uit Hengelo, Tuan Nguyen (43) uit Enschede, Artur Sargsyan (34) uit Hengelo en de 62-jarige Max Klaassen uit Arnhem.

De politie onderzoekt nu wat de relatie is tussen de vier in Enschede omgebrachte mannen. Een van de vier dode mannen, de 62-jarige Arnhemmer Max Klaassen lijkt een toevallig slachtoffer, dat op het verkeerde moment op de verkeerde plek was.