Van misbruik verdachte miljardair Jeffrey Epstein pleegt zelfmoord in cel

Jeffrey Epstein, de 66-jarige Amerikaanse miljardair die ervan verdacht wordt tientallen minderjarige meisjes te hebben misbruikt, heeft zelfmoord gepleegd in zijn cel. Epstein zou vanmorgen zijn gevonden in zijn cel in het Manhattan Correctional Center.

De Amerikaanse politie heeft miljardair Jeffrey Epstein in New Jersey begin juli dit jaar opgepakt. Hij wordt verdacht van het seksueel uitbuiten en misbruiken van tientallen minderjarige meisjes, jaren terug. Epstein zou zijn slachtoffers naar verschillende huizen hebben gelokt en had seks met ze. Ook betaalde hij hen om weer nieuwe meisjes te rekruteren. Sommige meisjes zouden pas 13 jaar oud zijn.

De Amerikaanse zakenman was eerder al op mysterieuze wijze gewond geraakt in zijn cel in New York. Hij zou gewond zijn geraakt aan zijn nek. Daarna werd hij in de gaten gehouden in het kader van zelfmoordpreventie.

Epstein zat tien jaar geleden al eens een celstraf van dertien maanden uit wegens gedwongen prostitutie. Hij werd toen ook verdacht van het misbruiken van tientallen meisjes. Door een deal te sluiten met de openbaar aanklager ontliep hij echter een mogelijk levenslange celstraf. Uiteindelijk zat hij dertien maanden vast.

Als Epstein in de huidige zaak schuldig zou zijn bevonden, zou hem een celstraf van tientallen jaren – wat in zijn geval waarschijnlijk zou neerkomen op levenslang – boven het hoofd hebben gehangen. Begin juli werd hij gearresteerd nadat hij net in de VS geland was met zijn privévliegtuig. De aanklagers achtten het risico dat hij zou vluchten te groot.

De schatrijke zakenman ging in het verleden om met kopstukken als Donald Trump, Bill Clinton en de Britse prins Andrew. Zij stellen niets te weten van misbruik van minderjarigen door Epstein.