Veel PGP-berichten in zaak tegen Omar Lkhorf, Hicham M. en Mohamed H.

Volgende week start de moordzaak ­tegen Omar Lkhorf, Hicham M., Daniël M., Don Victor M., Mohamed H. en Frans H.. Zij staan terecht voor hun rol bij de liquidatie van Eaneas Lomp in Krommenie in 2015, de liquidatie van Chahid Yakhlaf in Kerkdriel eind 2015 en een liquidatiepoging in Amsterdam in 2016.

Het bewijs tegen de verdachten bestaat voornamelijk uit PGP-bewijs. Veel concrete berichten zijn onderschept waarin de liquidaties uitgebreid worden besproken.

Eaneas Lomp
Volgens het OM hebben Nabil Amzieb en Hicham M. de liquidatie van Eaneas Lomp uitgevoerd. Zij zouden zijn aangestuurd door Omar Lkhorf. Op 7 november 2015 middernacht, kort na de schietpartij vraagt Omar Lkhorf of Lomp “dood is of niet”. Het is op dat moment nog niet duidelijk of Eaneas Lomp is overleden.

Omar Lkhorf lijkt teleurgesteld en stuurt:
“Op internet staat ook dat er maar 1 schot is gelost. En ze hebben die waggie gevonden. Helemaal uitgebrand bij meteorenweg.” “lk had echt veel vertrouwen in je”.

Amzieb reageert boos:
“1 shot broer ben je dom me hele glock was leeg. Jij moet gwn wachten tot morgen ik praat niet veel staat er al of ie dood is” “Dus wat wil je nu zeggen ? Dat we daar als flikkers 1 kogel hebben gelost e broer maak geen grappen he fuck die gast op station en fuck monta kijk morgen maar op at5 ga je zien”.

Nadat later bekend werd dat Eaneas Lomp is overleden volgt opluchting bij alle betrokkenen en een nabespreking. “Wis alle berichten van je PGP”, stuurt Amzieb tot slot.

De volgende dag stuurt Nabil Amzieb een bericht naar Omar Lkhorf dat er een observatiebusje van de politie is gezien in de straat waar Omar Lkhorf woont. Omar Lkhorf lijkt zich niet druk te maken, omdat hij mogelijk in het buitenland verbleef.

Omar Lkhorf:
“Serieus laat ze maar lekker observeren. Ik observeer die hangende koe hahahaha”.

Yakhlaf
Volgens het OM hebben Hicham M. en Mohamed H. de liquidatie van Chahid Yakhlaf uitgevoerd. Ook zij zouden zijn aangestuurd door Omar Lkhorf. Na de liquidatie volgt een nabespreking tussen Hicham M. en Omar Lkhorf.

Omar Lkhorf:
“Oke wat moet ik je betalen?”

Hicham M.:
“Hahahahah die andere brada was bijna ook loesoe ze kk moer we hebben leip op ze gelostt”. “Bro zeg jij maar hoeveel staat op hun hoofd ze waren weel wat waard he hahah” “Meer dan die aap he of niet”.

Omar Lkhorf:
“Hahahahah ik ga goed met je doen”

Hicham M.:
“Bro je weet deze man was veel waard volgens mij he en 1 is loesoe en die andere is gewond is wel iets ik dacht aan 85 zo maar jij moet het zeggen bro.”

Omar Lkhorf:
“Broer je beseft wel dat dat echt heel veel is he, de vorige x had ik je 60 gegeven omdat ik vond dat je het meeste had gedaan. Echt wollah normaal gaven we hitters 40 a 50 max.”

Het is opmerkelijk dat Omar Lkhorf achteraf zegt dat “40 a 50 duizend” een bedrag is dat normaal wordt gegeven aan “hitters”. Dat is opmerkelijk omdat vanuit Omars eigen kamp werd verspreid dat er een bedrag van vele tonnen op het hoofd van Chahid Yakhlaf stond om jonge jongens te motiveren om op Yakhlaf te jagen.

Met die gedachte, namelijk dat er een groot bedrag op het hoofd van Chahid Yakhlaf stond, lijkt Hicham M. de liquidatie te hebben gepleegd.

JayJay
Volgens het OM stuurde Omar Lkhorf ook aan om rapper JayJay en zijn vriend te liquideren. Voor deze voorbereiding zijn de verdachten (nog) niet aangeklaagd.

Uiteindelijk ging deze liquidatie niet door, omdat de rapper en het andere doelwit de “hitters” steeds doorhadden. Omar Lkhorf merkt na meerdere pogingen op dat het niet eenvoudig is om beide doelwitten tegelijk te pakken, omdat dat “zelfmoord zou zijn”.

Omar Lkhorf:
“Stuur me alleen rond 5uur bericht, dit werkt niet man. We gaan ze zo nooit kunnen pakken. We moeten voor 1 van de 2 gaan, want als we ze beide willen pakken moet dat na uitgaan en dat is zelfmoord. Dan kopieer ik het en stuur ik het naar die gast.”

Levenslang
De verdediging zal zich tegen tal van dit soort berichten moeten verweren. De PGP-telefoons waarmee de berichten zijn verstuurd zijn volgens het OM op meerdere punten te linken aan de verdachten.

Het OM gebruikt peilgegevens, bijnamen en concrete persoonlijke berichten om de verdachten aan de PGP-telefoons te linken. Verwacht wordt dat het OM levenslang zal eisen tegen de hoofdverdachten.

Update 26 juni:
De verdachten zijn inmiddels veroordeeld. Omar L. en Hicham M. hebben levenslang gekregen vanwege hun betrokkenheid bij de liquidatie van Eaneas Lomp in Krommenie in 2015, de liquidatie van Chahid Yakhlaf in Kerkdriel eind 2015 en een liquidatiepoging in Amsterdam in 2016.

Mohamed H. kreeg dertig jaar cel omdat de rechtbank in zijn geval nog ruimte ziet voor verbetering van zijn leven. Hij kreeg daarom de hoogste tijdelijke straf opgelegd, ook omdat hij niet betrokken was bij de liquidatie van Eaneas Lomp en daardoor bij een moord minder betrokken is.

Lees ook:

Levenslang en 30 jaar voor Omar L., Hicham M. en Mohamed H.

“Op deze telefoon kan je gewoon vrij praten”