Verdachten gruwelijke roofmoord bejaarde vrouw nu ook verdacht van een andere overval

Najma Z. en Paulus O., de vrouw en de man die er van worden verdacht een roofmoord te hebben gepleegd op de Haagse Ans van der Meer, worden nu ook verdacht van een overval op een ouder echtpaar in de Stieltjesstraat in Den Haag. Deze overval vond plaats in 2016. Dat bleek vandaag uit de pro-formazitting.

Gruwelijke roofmoord
De 85-jarige Ans van der Meer kwam in juni 2017 op een gruwelijke wijze om het leven. Zij werd dood aangetroffen in haar flat aan de Louis Davidsstraat in Den Haag. De vrouw was gestikt in een kledingstuk en vrijwel al haar ribben waren gebroken. Ook haar borstbeen was gebroken.

Al snel bleek dat haar pinpas en sieraden werden meegenomen door de daders. Een van de onderzoekers in de zaak besloot om ook een eerdere overval op de Stieltjestraat te bekijken om mogelijke overeenkomsten te vinden. En met succes.

“De aanpak van de overvallen is vergelijkbaar. Toen zijn we verder onderzoek gaan doen. Inmiddels zijn we zover dat de overval in de Stieltjesstraat ook ten laste gelegd wordt aan de twee verdachten in de zaak van Ans van der Meer”, aldus het OM.

De twee verdachten ontkennen nog altijd dat ze iets te maken hebben met de overvallen. De 35-jarige Najma Z. heeft tot nu toe niks willen verklaren. Haar partner, de 43-jarige Paulus O., heeft wel een verklaring afgelegd. Hij ontkent betrokken te zijn bij de dood van Ans van der Meer.

De rechter besloot het voorarrest te verlengen, ondanks de bezwaren van de advocaten. De inhoudelijke behandeling van de zaak gaat nog even duren. Er zullen nog getuigen worden gehoord, onder wie de ouders van Paulus O. Op 24 juli staat de volgende pro-formazitting gepland.

Foto: Theresa Hartgers