Vijf mensen opgepakt bij invallen Spijkenisse

Bij invallen in Spijkenisse zijn gisteravond vijf verdachten opgepakt. De verdachten waren drugsgebruikers en handelaars in drugs. Ook werd een vuurwapen, een flink geldbedrag en drugs in beslag genomen.

De politie ging kwam in actie nadatomwonenden verschillende panden hadden aangewezen waar verdachte prakijken zouden hebben plaatsgevonden. Bij controle bleek een 46-jarige man verdovende middelen bij zich te hebben. Daarnaast bestuurde hij een auto terwijl zijn rijbewijs ongeldig was verklaard en bleek dat hij nog een boete van 700 euro had openstaan.

Op de Heemraadlaan werd een 23-jarige verdachte aangehouden met een zak met XTC-pillen en een zakje met een witte substantie, waarvan de politie vermoed dat het harddrugs zijn. Deze had hij kort daarvoor waarschijnlijk gekocht in een woning in de Voorden.

Rond 23:00 uur viel het Team Parate Eenheid die woning binnen. Drie verdachten renden naar buiten maar konden direct op de galerij worden aangehouden op verdenking van een overtreding van de Opiumwet.

In het huis vonden agenten een geladen vuurwapen, verdovende middelen en een flink geldbedrag.