Voor het eerst liquidatie van vier mensen in Nederland

Nog nooit eerder zijn er vier mensen tegelijk geliquideerd in Nederland. Gisteren kwamen vier slachtoffers in Enschede om het leven bij één liquidatie. In 1998 werden in Hilvarenbeek ook vier mannen het slachtoffer van één liquidatie, maar twee slachtoffers waren toevallige passanten.

Gisteren was het nog niet helemaal duidelijk dat het om een liquidatie ging. Vandaag werd bekend dat de vier slachtoffers zijn doodgeschoten.

De slachtoffers zijn een 34-jarige man uit Hengelo, een 43-jarige man uit Enschede, 27-jarige man uit Hengelo en een 62-jarige man uit Arnhem.

De schietpartij vond in een growshop plaats. Growshops leveren goederen om wiet te kunnen kweken en zijn legaal in Nederland.

Officier van Justitie Vincent Smink gaf aan dat het pand bij de autoriteiten bekend was. “In juni is bij een controle 17 kilo hennep gevonden. Er zijn toen twee arrestaties verricht, die personen zijn nu slachtoffers.”

Burgemeester Onno van Veldhuizen noemde de liquidaties een “heftig incident”. “We moeten het allemaal een plaats geven, ikzelf ook. Dat er vier mensen zijn gevonden, is echt afschuwelijk. Ik hoop het nooit meer mee te maken. Dit raakt de mensen diep.”