Vrouw met baby in armen doodgeschoten in Malmö

Bij een schietpartij in de Zweedse stad Malmö is een vrouw doodgeschoten terwijl zij een baby in haar armen had. De politie is op zoek naar de dader, of daders. De overleden vrouw van in de dertig liep op straat met haar baby. Het kind bleef ongedeerd, melden Zweedse media. De toedracht is vooralsnog niet bekend.

Omstreeks 10.00 uur kwam een melding binnen van het vermoedelijke geweervuur. Een woordvoerder bevestigt tegen de Zweedse krant Kvällsposten dat er drie personen naar het ziekenhuis zijn gebracht.

Of alle drie gewond raakten door kogels is niet duidelijk. ,,Er kunnen ook mensen gewond zijn geraakt op andere manieren’’, verklaart Calle Persson. De zwaargewonde vrouw is later in het ziekenhuis overleden.

Een ooggetuige vertelt dat de vrouw, die in gezelschap van een man over straat liep, een kind bij zich droeg. Toen de vrouw werd getroffen en op de grond viel, zou ze het kind hebben laten vallen. De man, zo meldt de getuige, zou daarbij geschreeuwd hebben dat het kind ‘zijn moeder nodig heeft’.

Mogelijk is de man, waarvan een crimineel verleden wordt gemeld, het eigenlijke doelwit geweest.
‘Verschillende wapens’