“Vrouw op klaarlichte dag doodgestoken door ex-man”

Vanmiddag werd een vrouw in haar keel neergestoken in de Erensteinerstraat in de wijk Chevremont. Zij overleed aan haar verwondingen. Meerdere mensen hebben het zien gebeuren. Voor hen is slachtofferhulp ingeschakeld.

Volgens buurtbewoners de vrouw door haar ex-man zijn vermoord. „Die had al een straatverbod” „Ze is al meerdere keren bij de politie geweest.”, zegt een omwonende.

De steekpartij vond plaats rond 13.15 uur op de Erensteinerstraat. De verdachte raakte vermoedelijk bij de steekpartij zelf ook gewond. Hij sloeg vervolgens te voet op de vlucht. De politie heeft de omgeving afgezet.

Tijdens de zoekactie naar de verdachte zette de politie honden en een helikopter in. Ook de Duitse politie werd geïnformeerd, voor het geval de man over de grens zou vluchten.

De verdachte kon worden opgespoord naar aanleiding van tips na een Burgernetbericht. Direct na aanhouding kreeg hij vanwege zijn verwondingen medische hulp.

De politie wil verder nog niets kwijt over de zaak. “Eerst moeten we de familie op de hoogte stellen”, aldus een politiewoordvoerder.