Waarom werd Anass el Ajjoudi geliquideerd?

Anass el Ajjoudi, in het milieu bekend als “Boeloeloe” werd woensdagavond rond 19.00 doodgeschoten in Amsterdam-Zuid.

El Ajjoudi stond al lang op een dodenlijst vanwege zijn actieve rol in de groep van Houssine A.. In augustus 2015 zou El Ajjoudi op zijn scooter zijn gevold door een Fiat 500. Het vermoeden was dat de mannen El Ajjoudi observeerden om hem later te kunnen liquideren.

Gewaarschuwd vanuit milieu
El Ajjoudi werd niet alleen door de politie gewaarschuwd, maar ook vanuit het criminele milieu. Boeloeloe zou in het milieu meerdere keren zijn gewaarschuwd om het “zinkende schip” te verlaten. Lang leek Boeloeloe dat ook te hebben gedaan, waardoor hij de afgelopen jaren geen doelwit meer was van de vijanden van Houssine A.

Boeloeloe zou zelfs teleurgesteld zijn geweest omdat ook hij het beloofde geld nooit heeft ontvangen. Zo zou hij al 3 jaar op een woning in Tanger wachten die hem zou zijn beloofd in ruil voor zijn actieve rol in de groep van Houssine A. Ook werd Boeloeloe door zijn oudere broer onderhouden omdat hij geen geld van zijn groep kreeg om rond te kunnen komen.

Boeloeloe werd steeds minder actief voor de groep van Houssine. Dit leek zijn leven te redden omdat zijn vijanden het niet meer op hem hadden gemunt.

Weer actief
Dit alles veranderde nadat Boeloeloe naar Marokko was afgereisd. Na zijn laatste reis kwam Boeloeloe terug met ideën en plannen. Hij leek in Marokko opnieuw met (valse) beloftes te zijn overgehaald om weer mee te doen en weer actief te zijn voor de groep van Houssine A.

Boeloeloe bestelde onlangs gestolen auto’s en was op zoek naar nieuwe huurmoordenaars. Hij was plotseling weer bezig met het voorbereiden van liquiadties. Zeer waarschijnlijk werd hij hierdoor weer doelwit.

Zijn nieuwe actieve rol na zijn terugkomst uit Marokko werd hem waarschijnlijk fataal.