Zinloze moord op rapper Feis heeft grote impact gehad

De zinloze moord op rapper Feis heeft een grote impact gehad. Op het Heemraadsplein in Rotterdam-West heeft vrijdag een indrukwekkende herdenking plaatsgevonden voor de doodgeschoten Faisal Mssyeh, beter bekend als Feis. Duizenden mensen met witte ballonnen waren op de herdenking afgekomen.

De man die Faisal Mssyeh heeft doodgeschoten is nog altijd voortvluchtig. De politie is druk bezig met de opsporing en zegt bruikbare tips en foto’s te hebben ontvangen na een eerdere oproep om “alle zeilen bij te zetten” om de daders op te pakken.

Zeven verdachten die na de schietpartij werden aangehouden bleken niets met de schietpartij te maken te hebben. Geen van de zeven verdachten die de politie aanhield na de fatale schietpartij heeft er iets mee te maken, constateert de politie na onderzoek. Een van hen zit nog wel vast vanwege verboden wapenbezit.

De dood van de Rotterdamse rapper Feis, heeft veel indruk gemaakt op de Nederlandse hiphopscene, maar ook in de stad Rotterdam en daarbuiten. Rapper Feis zou voor velen een voorbeeldige persoon zijn geweest. Veel mensen waren naast het herdenken van Feis, ook om te protesteren tegen zinloos geweld.

De aanleiding van de schietpartij was waarschijnlijk een onnodige ruzie over een omgestoten drankje in een café. Bilal, de broer van Feis, raakte zwaargewond en ligt nog altijd in het ziekenhuis. Deze Bilal zou waarschijnlijk een sussende rol hebben gehad.

Winne

Op het podium stond een portret van de rapper en werd een aantal nummers van hem gespeeld. Ook sprak namens de familie rapper Winne, een vriend van Feis.

Winne riep de aanwezigen op om ook te bidden voor Bilal, de broer van Feis die zwaargewond in het ziekenhuis ligt.

Rapper Feis kreeg bekendheid door zijn samenwerking met U-Niq. Hij bracht in 2014 zijn eerste soloalbums uit: Gebouwd voor dit en Hard van Buiten, gebroken van binnen.

Foto: Mediatv