Zwaargewonden bij schietpartij Antwerpen

In de Brederodestraat in Antwerpen vond zaterdagnamiddag een schietpartij plaats. Drie mensen raakten hierbij zwaargewond. Eén persoon vecht voor zijn leven in het UZ Antwerpen. Het slachtoffer is hersendood verklaard. Dat zegt de lokale politie.

Eerder meldde dat politie dat de man overleden zou zijn, maar dat blijkt dus niet te kloppen. Ook het parket in België bevestigt nu dat het slachtoffer officieel nog steeds “levensgevaarlijk gewond” is. De andere twee slachtoffers zijn er eveneens ernstig aan toe. De derde persoon die werd geraakt, is vermoedelijk een voorbijganger.

De politie slaagde erin twee verdachten op te pakken. Het zou gaan om een vader en zoon. Ook het vuurwapen dat gebruikt werd bij de schietpartij, werd door de politie gevonden. De Brederodestraat in Antwerpen is volledig afgesloten voor alle verkeer. Ook het tramverkeer wordt omgeleid.

De schietpartij vond plaats aan een Turks café op klaarlichte dag. Net op het moment dat er een tram passeerde, stapte een persoon af op twee mannen en schoot hen neer. De buurt reageert geschokt op de schietpartij. De politie probeert dan ook met mobiele eenheden om de kalmte te bewaren in de Brederodewijk. Een zeventigtal agenten zijn ingezet.

In oktober 2017 liepen de spanningen in hetzelfde café al eens hoog op. De problemen ontstonden toen een bus van de pro-Koerdische partij PKK passeerde in de Brederodestraat, waar veel mensen van Turkse komaf wonen. Er ontstond een grote vechtpartij waarbij een aantal mensen met stokken en staven, stoelen en tafelpoten elkaar te lijf ging. Acht personen raakten gewond.